Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Potvrzení účinku konjugované kyseliny linolové na snižování tělesného tuku do kategorie

Vlivy na zdraví - Archiv > Vlivy na zdraví - Archiv> Potravinářství - Archiv

Potvrzení účinku konjugované kyseliny linolové na snižování tělesného tuku

Vydáno: 11.1.2008
Tisk článku
Při užívání mléka obohaceného 3 g CLA došlo u sledovaných obézních osob ke snížení tělesného tuku o 3 %.
Na univerzitě v Barceloně byl uskutečněn pokus sledující účinek užívání konjugované kyseliny linolové (CLA) na snižování tuku v těle 60 jinak zdravých mužů a žen (35 až 65 let) s nadváhou (BMI 25 až 35). Během 12 týdnů část z nich dostávala denně 500 ml mléka fortifikovaného 3 g suplementu Tonalin CLA a část placebo. Při užívání CLA bylo zjištěno 3% snížení obsahu tělesného tuku, zatímco v případě placeba byl úbytek statisticky nevýznamný. Zatím je otázkou, jaký výsledek by byl u dlouhodobější studie.
Dřívější studie zveřejněná v Journal of Nutrition, Vol. 135, pp. 778-784I uváděla, že po 12měsíčním užívání CLA došlo ke snížení tuku až o 9 %.
Dairy Ind. Int., 72, 2007, č. 11, s. 18
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018