Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Potraviny určené k přímé spotřebě z hlediska mikrobiologických kritérií do kategorie

Mikrobiální rizika > Mikrobiální rizika> Rizikové faktory - Archiv> Rizikové faktory - Archiv
Aktuality > Aktuality

Potraviny určené k přímé spotřebě z hlediska mikrobiologických kritérií

Vydáno: 12.12.2012
Tisk článku
Autor: SZPI
Přehled SZPI o potravinách určených k přímé spotřebě, dodržení limitů pro L. monocytogenes, studie údržnosti potravin.

Přehled SZPI o potravinách určených k přímé spotřebě je členěn:

1. Úvod
1. 1. Určení statutu „potravina určená k přímé spotřebě“
       
Potravina určena výrobcem ke spotřebě v tepelně upraveném stavu
        Potravina určená výrobcem před konzumací ke krátkodobému ohřevu
       Potravina určena výrobcem k dalšímu zpracování v potravinářském řetězci např. sterilizací, pasterizací

2. Potraviny určené k přímé spotřebě: dodržení příslušných kritérií pro 
    L. monocytogenes
    Kategorie potravin určených k přímé spotřebě podporujících růst L. monocytogenes
    Kategorie potravin nepodporující růst L. monocytogenes

3. Studie údržnosti potravin
    i) Stanovení vlastností výrobku
    ii) Konzultace dostupné vědecké literatury a údajů z výzkumu, které se týkají vlastností dotčených mikroorganismů, pokud jde o jejich růst a přežívání
   iii) Prediktivní matematické modelování
   iv) Analýza údajů z předcházejícího období
   v) Laboratorní studie
 
4. Závěr

 

Celý článek: Potraviny určené k přímé spotřebě z hlediska požadavků mikrobiologických kritérií stanovených pro bakterii Listeria monocytogenes (SZPI)


Zdroj:  SZPI

Související termíny

Ze slovníku Bezpečnost potravin A-Z portálu Bezpečnosti Potravin (klikněte pro zobrazení termínů):
Listerióza

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021