Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Potravinárstvo 1/2013 do kategorie

Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv
Aktuality > Aktuality

Potravinárstvo 1/2013

Vydáno: 4.3.2013
Tisk článku
Autor: Mgr. Jana Kubcová Beránková
Vědecký časopis pro potravinářství v elektronické formě.


Potravinárstvo, 7.ročník, 1/2013
(pdf, 10 MB)

OBSAH:
CHANGES OF PLASMA LIPIDS IN RELATION TO THE REGULAR CONSUMPTION OF BILBERRIES (VACCINIUM MYRTILLUS L.) (Změny plasmatických lipidů v souvislosti s pravidelnou konzumací borůvek)
Marta Habánová, Miroslav Habán, Peter Chlebo, Marianna Schwarzová  

PREPARATION AND CHARACTERISTICS OF BETA-GLUCAN CONCENTRATE FROM BREWER'S YEAST AS THE ADDITIVE SUBSTANCE IN FOODS (Příprava a charakteristika koncentrátu beta-glukanů z pivovarských kvasnic jako přídatné látky do potravin)
Mária Kováčová, Ladislav Dodok, Livia Žofajová, Ľubomír Mikuš

PERCEPTION OF BASIC TASTES AND THRESHOLD SENSITIVITY DURING TESTING OF SELECTED JUDGES (Pohled vybraných znalců na základní testy a práh citlivosti  v průběhu testování)
  Petra Barborová, Jana Jančovičová, Peter Zajác, Jozef Čapla, Vladimír Vietoris
   
ANTIBACTERIAL ACTIVITY OF OREGANO AND SAGE PLANT EXTRACTS AGAINST DECARBOXYLASE-POSITIVE ENTEROCOCCI ISOLATED FROM RABBIT MEAT (Antibakteriální aktivita rostlinných extraktů oregana a šalvěje proti dekarboxyláza-pozitivním enterokokům izolovaným z králičího masa)
Renata Szabóová, Andrea Lauková, Ľubica Chrastinová   

SUITABILITY OF CEREAL PORRIDGES AS SUBSTRATE FOR PROBIOTIC STRAIN LACTOBACILLUS RHAMNOSUS GG (Vhodnost cereálních ovesných kaší jako substrátu pro probiotický kmen Lactobacillus rhamnosus GG)
Monika Kocková, Ľubomír Valík   

IMPORTANCE OF PREBIOTIC AND PROBIOTIC: THE ROLE OF GALACTOOLIGOSACHARIDES AS PREBIOTIC ADDITIVES: A REVIEW (Význam prebiotik a probiotik: role galakto-oligosacharidů jako prebiotických přísad: vyhodnocení)
Monika Vidová, Helena Hronská, Silvia Tokošová, Michal Rosenberg

MORPHOLOGICAL, BIOCHEMICAL AND SENSORY CHARACTERISTICS OF BLACK MULBERRY FRUITS (MORUS NIGRA L.) (Morfologické, biochemické a senzorické charakteristiky černých moruší (ovoce))
Ján Brindza, Lucia Kucelová, Andrej Sinica, Beáta Stehlíková, Marcela Čuláková   

MICROWAVE MILK PASTEURIZATION WITHOUT FOOD SAFETY RISK (Mikrovlnná pasterace mléka bez rizik na bezpečnost potravin)
Péter Korzenszky, Péter Sembery, Gábor Géczi   

MEASUREMENT OF THE RESIDUAL GASES O2 AND CO2 IN MEAT PRODUCTS PACKED IN MODIFIED ATMOSPHERE (Měření zbytkových plynnů O2 a CO2 v masných produktech balených v modifikované atmosféře)
Jozef Čapla, Peter Zajác, Jozer Čurlej, Ľubomír Lopašovský, Vladimír Vietoris   
HOP PELLETS AS AN INTERESTING SOURCE OF ANTIOXIDANT ACTIVE COMPOUNDS (Chmelové granule jako významný zdroj látek s antioxidační aktivitou)
Andrea Holubková, Silvia Mošovská, Barbora Baloghová, Ernest Šturdík
   

Zdroj:  http://www.potravinarstvo.com/

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018