Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Potencionální přínosy bio stravy do kategorie

Informace pro spotřebitele > Informace pro spotřebitele
Výživa - Archiv > Výživa - Archiv> Potravinářství - Archiv
Archiv - Biopotraviny > Výživa - Archiv> Výživa - Archiv> Archiv - Biopotraviny> Potravinářství - Archiv> Výživa - Archiv

Potencionální přínosy bio stravy

Vydáno: 1.4.2009
Tisk článku
Nové výsledky výzkumu kvality.
Vědecké studie dokládají, že ekologická metody produkce mají pozitivní efekt na kvalitu potravin. V případech, kdy mezi biopotravinami a konvenčními potravinami není zjištěn kvalitativní rozdíl, jsou významné sekundární přínosy ekologického zemědělství na kvalitu půdy a životní pohodu zvířat.    
Zdravá výživa je charakterizována svým složením a kvalitou jednotlivých komponentů. Zatímco existuje dostatečně průkazný materiál o prospěšnosti účinků rostlinné stravy pro redukci nemocí spojených s výživou, většina vědců zabývajících se výživou polemizuje o tom, zda jsou k dispozici dostatečná fakta, dokazující jakékoli další výhody biopotravin. S ohledem na výsledky srovnávacích studií kvality je však možné extrapolovat a zvýraznit pozitivní dopady ekologických výrobních principů na parametry bezpečnosti a kvality. Nutriční hodnota potravy je determinována analýzou jejích negativních a pozitivních složek, ale zahrnuje také vliv na konzumenty, lidi a živočichy.

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021