Bezpečnost potravin

Pokyny FAO/WHO pro dozorové orgány „COVID-19 a bezpečnost potravin“

Vydáno: 24. 4. 2020
Autor: INFOSAN

Pokyny pro dozorové orgány odpovědné za vnitrostátní systémy kontroly bezpečnosti potravin

Světová zdravotnická organizace (WHO) ve spolupráci s Organizací pro výživu a zemědělství  OSN (FAO) zpracovaly vodítka / písemné pokyny pro dozorové orgány odpovědné za vnitrostátní systémy kontroly bezpečnosti potravin s názvem „COVID-19 a bezpečnost potravin: Pokyny pro úřady vykonávající dozor nad potravinami“.

Jedná se o pokyny pro příslušné orgány odpovědné za vnitrostátní systémy kontroly bezpečnosti potravin. Vodítka poskytují rady a doporučení vnitrostátním orgánům pro bezpečnost potravin s cílem optimalizovat funkce kontroly potravin a upřednostňovat kritické služby, které zachovávají integritu systémů bezpečnosti potravin.

 

 

Zdroj: WHO,
          INFOSAN