Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Pokroky v genomice, biodiverzita a rychlé systémy detekce toxigenních hub a mykotoxinů do kategorie

Rizikové faktory - Archiv > Rizikové faktory - Archiv> Potravinářství - Archiv

Pokroky v genomice, biodiverzita a rychlé systémy detekce toxigenních hub a mykotoxinů

Vydáno: 6.2.2008
Tisk článku
Konference organizovaná v rámci výzkumného projektu EU MYCOGLOBE. Je k dispozici sborník z uvedené akce.
Akumulace mykotoxinů v potravinách a krmivech představuje vážné ohrožení zdraví lidí i zvířat, neboť mykotoxiny jsou odpovědné za řadu zdravotních problémů (snížení imunity, indukce rakoviny, poruchy související s trávením, krví a nervy). Mykotoxiny mají dopad i na ekonomiku zemědělské produkce.
V 5. a 6. rámcovém programu V&V v EU byla podpořena řada projektů zaměřených na vývoj strategií pro minimalizování rizika toxigenních hub a mykotoxinů v potravinářských plodinách. Jedním z těchto projektů byl projekt řešený jako specifická podpůrná akce pod názvem MYCO-GLOBE.
V rámci uvedeného projektu se konala ve dnech 26.–29. září 2006 konference (Bari, Itálie). Konference pořádaná pod názvem “Advances in Genomics, Biodiversity and Rapid Systems for Detection of Toxigenic Fungi and Mycotoxins” (Pokroky v genomice, biodiverzita a rychlé systémy pro detekci toxigenních hub a mykotoxinů) byla rozdělena do tří hlavních sekcí:
Sekce 1: Biosyntéza mykotoxinů a genomika toxigenních hub
Sekce 2: Biodiverzita toxigenních hub
Sekce 3: Perspektivní metody detekce toxigenních hub a mykotoxinů
 
Speciální číslo časopisu Food Additives & Contaminants 24, 2007, č. 10 je sborníkem z uvedené konference. Uvedený časopis je ve fondu knihovny ÚZPI (ZPK).
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021