Bezpečnost potravin

Podcast EFSA: Jak ovlivňují měnící se oceány naše potraviny

Vydáno: 10. 2. 2025
Autor: KM EFSA

Oceány již dlouho poutají naši představivost. Vzpomeňte si na dravé piráty nebo odvážné průzkumníky, kteří hledají daleké země. Dnes oceány představují novou hranici. Pod mořským dnem se skrývají vzácné nerosty, které by mohly být hnacím motorem technologických inovací. Oceánská akvakultura by mohla řešit problémy udržitelnosti zemědělství na souši. Změna klimatu otevírá nové námořní trasy pro obchod. Jaká jsou však rizika pro bezpečnost potravin? Jak může změna využití oceánů ovlivnit naše zásobování potravinami? Vydejte se s námi na průzkum oceánských hlubin!

Podcast EFSA: Epizoda 25 – Na vlně: Jak ovlivňují měnící se oceány naše potraviny

Podcast uvádí: Edward Bray, komunikační pracovník oddělení komunikace úřadu EFSA
Host podcastu: Angelo Maggiore, vědecký pracovník v oddělení znalostí a inovací úřadu EFSA
Prohlášení o vyloučení odpovědnosti: Názory respondentů nemusí nutně vyjadřovat oficiální stanovisko Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA). Veškerý obsah je aktuální v době zveřejnění.

Zdroj: EFSA