Perspektivy pro potraviny v roce 2030
Vydáno: 2. 12. 2007
Autor: pospisilova
Zpráva z mezinárodní konference, která se uskutečnila v Bruselu ve dnech 17.–18. dubna 2007.
[http://www.agronavigator.cz/UserFiles/Image/Kvasnickova/food2030logo.gif]
Ve dnech 17.–18. dubna 2007 se uskutečnila v Bruselu (Belgie) mezinárodní konference, která se zabývala tím, jaké jsou perspektivy pro potravinami v roce 2030. Konference probíhala ve čtyřech sekcích:
A: Trendy a perspektivy světové ekonomiky, kultury a potravin
B: Hlavní faktory mající vliv na potraviny, trh dnes a zítra
C: Nové technologie pro výrobu potravin
D: Další představy související s potravinami
Je k dispozici program konference včetně jednotlivých prezentací, které na konferenci zazněly.
Zpráva z uvedené konference (viz příloha) se zabývá výzkumnými potřebami, které lze očekávat pro zajištění konkurenceschopnosti evropského potravinářského průmyslu.
Příloha: Perspectives for FOOD 2030 (pdf, 3,13 MB, 43 stran)