Označování původu vepřového masa
Vydáno: 3. 3. 2011
Autor: Ing. Dana Nehasilová
Do budoucna by mělo být označeno údaji o původu maso vepřové, drůbeží a jehněčí.

Německá ministryně zemědělství Ilse Aigner se chce proto zasadit o to, že nedojde ke zjednodušení údajů pouze na místo balení. Kritické hlasy se nyní ozvaly z Federace potravinářského práva a potravinářských věd (BLL). „Kde je to proveditelné nebo smysluplné, uvádějí výrobci dobrovolně informace o původu potravin již dnes“, uvedl generální ředitel prof. Matthias Horst. Neexistuje žádné praktické řešení pro označení původu produktů, které vznikají smísením z různých zdrojů. Proto profesor Horst požaduje posouzení dopadů navrhovaných opatření. (AgE).
Herkunftsangabe bei Schweinefleisch kommt
[2011-03-01], www.topagrar.com