Bezpečnost potravin

Ocenění pro společnost Nestlé

Vydáno: 27. 8. 2010
Autor:

Za aktivity v oblasti bezpečnosti (zdravotní nezávadnosti) potravin a podporu mladých vědců.

IUFoST (International Union of Food Science and Technology, Mezinárodní unie organizací působících v oblasti potravinářské vědy a technologie) udělila společnosti Nestlé ocenění prezidenta IUFoST. Tato prestižní cena se uděluje za mimořádné úsilí v oblasti potravinářské vědy a technologie, které přináší celkový prospěch všem.
Společnost Nestlé byla vyznamenána speciálně za své vedoucí postavení při poskytování kvalitních, bezpečných, výživově hodnotných potravin a služeb. Bylo to zejména za její úsilí o bezpečnost potravin a podporu mladých vědců IUFoST.
Ocenění převzal Werner Bauer, výkonný viceprezident a šéf technologické sekce společnosti Nestlé a to na slavnostním vyhlášení, které  proběhlo dne 23.8.2010 během 15. světového kongresu IUFoST (Cape Town,  Jihoafrická republika).
Bauer ocenění komentoval slovy: „Je to velká čest, že IUFoST uznala vedoucí postavení společnosti Nestlé, zvláště našeho závazku týkajícího se bezpečnosti potravin. O bezpečnosti potravin se absolutně nevyjednává. Máme síť specialistů po celém světě, včetně lidí v našich závodech, kteří každý den k výrobkům na trhu dodávají přibližně 200 tisíc analytických hodnot. Tento závazek bezpečnosti potravin je základem toho, abychom získali důvěru našich spotřebitelů, dostali se na přední pozici a udrželi se na ní”.
 
Zdroj:IFT (Institut potravinářských technologů v USA, 25.8.2010)

Aktivity Nestlé v oblasti pěstování kávy: program Nescafé Plan