Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Nutriční hodnota potravin do kategorie

Informace pro spotřebitele > Informace pro spotřebitele
Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv
Výživová doporučení > Výživová doporučení> Výživa - Archiv> Výživa - Archiv
Výživa - Archiv > Výživa - Archiv> Potravinářství - Archiv

Nutriční hodnota potravin

Vydáno: 27.2.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Téměř pro 1 300 potravin jsou uvedeny hodnoty 19 nutričních faktorů. Kontakt na online databázi nutričního složení potravin v USA.
Národní zemědělská knihovna Ministerstva zemědělství USA (USDA–NAL) zajišťuje pro spotřebitele srozumitelné online informace o potravinách a výživě. Z online databáze nutričního složení potravin bylo vybráno téměř 
1 300 nejběžnějších potravin, u kterých byly hodnoty 19 nutričních faktorů zpracovány do samostatného přehledu (viz příloha) a ten byl publikován v Home and Garden Bulletin No. 72.
 
V úvodní části publikace jsou uvedeny odkazy na další zdroje informací o potravinách. Je to např.:

– Průběžně aktualizovaná databáze USDA o nutričním složení potravin: www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/
 – Dietetická doporučení pro Američany a potravinová pyramida: www.usda.gov/cnpp
 – Značení potravin: http://vm.cfsan.fda.gov/label.html
 – Informace o potravinách a výživě: www.nal.usda.gov/fnic/
 – Další zdroje informací: www.nutrition.gov
 
Příloha: Nutriční hodnota potravin (pdf, 737 kB, 103 stran)
 
Zdroj: Functional Ingredients (March 2009)
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021