Bezpečnost potravin

Nový rostlinný preparát Emulin může pomáhat diabetikům

Vydáno: 4. 4. 2008
Autor:

Emulin je látka přírodní povahy, která vykazuje inzulinomimetický účinek, který může redukovat postprandiální glykemický dopad potravin.

Pracovníci skupiny ATM Metabolics LLLP, která se specializuje na výzkum a vývoj nových, účinných látek na bázi fytochemikálií, určených k léčbě metabolických a neurologických onemocnění, objevili přírodní látku s jedinečnými schopnostmi tlumit účinky glukózy na humánní metabolický systém. Mechanismus působení této látky, pojmenované Emulin, byl již dříve identifikován u tropického ovoce a zeleniny. Emulin je patentovaná přírodní látka, která redukuje glykemický dopad potravin prostřednictvím snižování množství sacharidů absorbovaných po jídle a množství glukózy zpracované játry. Urychluje rovněž odstraňování přebytečného cukru z krevního oběhu, mobilizuje sacharidy z tukových buněk a zvyšuje senzitivitu insulinových receptorů v signální dráze, čímž zvyšuje účinnost inzulinu. Emulin se bude moci používat jako potravinářské aditivum pro většinu běžných potravin jako je chléb, snacky či nápoje. Emulin je látka bez chuti a bez vůně, přidávat se bude v nepatrných množstvích, takže naprosto neovlivní senzorické vlastnosti finálního výrobku.
Více informací možno získat zde.
http://www.sugarjournal.com//  (News from Sugar Journal)