Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Nové „superovoce“ – indický angrešt do kategorie

Vlivy na zdraví - Archiv > Vlivy na zdraví - Archiv> Potravinářství - Archiv

Nové „superovoce“ – indický angrešt

Vydáno: 2.2.2008
Tisk článku
Rostlinný extrakt Capros z indického angreštu (Phyllanthus emblica) vykazuje antioxidační kapacitu mnohem vyšší než jiné druhy ovoce včetně borůvek a jahod.
Společnost Natreon Inc. získala patent na rostlinný extrakt Capros z indického angreštu (Phyllanthus emblica), který vykazuje mnohem vyšší antioxidační kapacitu než jiné druhy ovoce včetně borůvek a jahod. Patentovaný preparát Capros má hodnotu ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity, kapacita absorpce kyslíkových radikálů) 1 770, což je dvakrát tolik než u ovoce acai (plody palmy acai z rodu Euterpe) a zhruba 17krát více než u granátového jablka. Antioxidanty mají schopnost neutralizovat v organismu volné radikály, které poškozují buňky a mohou být příčinou oxidačního stresu, který přispívá k procesu stárnutí a zvyšuje riziko některých civilizačních chorob. Extrakt je vhodný pro použití ve funkčních potravinách, nápojích a potravinových doplňcích. Klinické studie prokázaly u preparátu schopnost zlepšovat činnost gastrointestinálního traktu a jater. Společnost Natreon garantuje u vodných extraktů Phyllanthus emblica získávaných patentovaným postupem obsah více než 60 % bioaktivních taninů. Antioxidační efekt extraktu Capros je připisován právě přítomnosti taninů, hořce chutnajících rostlinných polyfenolů, které vážou a precipitují proteiny.
http://www.nutraingredients.com/news/ng.asp?n=82848-natreon-orac-indian-gooseberry-blueberry  
                        
                                                    
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018