Bezpečnost potravin

Nové gumové bonbony firmy Haribo neškodí zubům

Vydáno: 31. 5. 2007
Autor: pospisilova

Nová řada gumových cukrovinek Haribo Lite má snížený obsah cukru a energie a maximálně 0,1 % tuku na 100 g, nejsou agresivní vůči chrupu a mohou je konzumovat i celiaci.

Společnost Haribo uvedla na britský trh novou řadu cukrovinek s redukovaným obsahem cukru (o 30 %) a energie (o 40 %) oproti známým výrobkům Haribo Fantasy Mix a s obsahem tuku maximálně 0,1 % na 100 g,  které nejsou agresivní vůči chrupu a jsou určeny především milovníkům gumových medvídků. Tvarované gumové bonbony s ovocnou příchutí s názvem Haribo Lite se prodávají ve 140g balení, neobsahují žádná syntetická barviva a jsou vhodné pro bezlepkovou dietu, stejně jako pro spotřebitele s alergií na ořechy, mléko a sóju. Haribo Lite se vyrábějí s příchutí citronu, pomeranče, jablka, kiwi, černého rybízu a dokonce i v poněkud exotických chutích včetně manga, maracuji (Passiflora edulis, mučenka jedlá) nebo bezu černého. Stále větší počet spotřebitelů totiž podle výrobce začíná dbát o své zdraví a snaží se zdravě stravovat. Vyžadují mnohem obsáhlejší informace o nutričním obsahu výrobků včetně cukrovinek a pode nich se teprve rozhodují o koupi. Společnost Haribo jako jeden z předních výrobců gumových a želé výrobků tento trend zohledňuje rozsáhlým vývojem výrobků odpovídajících požadavkům spotřebitelů. V současné době společnost dodává nové výrobky ze svého závodu HARIBO Dunhills (Pontefract) PLC do celé tržní sítě. Roční obrat společnosti představuje asi 80 mil. £ (118,2 mil. EUR).