Bezpečnost potravin

Nová položka v databázi NBT plodin – Kukuřice waxy s vyšším výnosem

Vydáno: 5. 5. 2022
Autor: BIOTRIN

Informace organizace BIOTRIN

Do databáze NBT plodin, kterou Biotrin vytvořil a zveřejnil v roce 2021, byla přidána nová položka – Kukuřice waxy s vyšším výnosem

Klasická vosková kukuřice (z angl. waxy) má oproti ostatním kukuřicím jiné složení zásobního škrobu v zrnu – což je vítáno v pekárenství a při výrobě přírodních lepidel; má ovšem i nižší výnosy.

Americkým výzkumníkům se v rámci projektu, podporovaném firmou Corteva Agriscience, podařilo výnos u voskové kukuřice zvýšit, a to postřednictvím genové editace CRISPR-Cas9. 

 

Zdroj: Kukuřice waxy se zvýšeným výnosem | BIOTRIN

Odkaz na článek: BIOTRIN