Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Nová položka v databázi NBT plodin – Kukuřice waxy s vyšším výnosem do kategorie

Geneticky modifikované potraviny a krmiva > Geneticky modifikované potraviny a krmiva
Aktuality > Aktuality

Nová položka v databázi NBT plodin – Kukuřice waxy s vyšším výnosem

Vydáno: 5.5.2022
Tisk článku
Autor: BIOTRIN
Informace organizace BIOTRIN

Do databáze NBT plodin, kterou Biotrin vytvořil a zveřejnil v roce 2021, byla přidána nová položka – Kukuřice waxy s vyšším výnosem

Klasická vosková kukuřice (z angl. waxy) má oproti ostatním kukuřicím jiné složení zásobního škrobu v zrnu - což je vítáno v pekárenství a při výrobě přírodních lepidel; má ovšem i nižší výnosy.

Americkým výzkumníkům se v rámci projektu, podporovaném firmou Corteva Agriscience, podařilo výnos u voskové kukuřice zvýšit, a to postřednictvím genové editace CRISPR-Cas9. 

 

Zdroj: Kukuřice waxy se zvýšeným výnosem | BIOTRIN

Odkaz na článek: BIOTRIN

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021