Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Nízký obsah antioxidantů v lahvovaných čajích do kategorie

Výživa - Archiv > Výživa - Archiv> Potravinářství - Archiv

Nízký obsah antioxidantů v lahvovaných čajích

Vydáno: 1.11.2010
Tisk článku
Nápoje na bázi čaje mají na rozdíl od čerstvě připraveného čaje velmi nízký nebo nulový obsah polyfenolů.

Na 240. zasedání American Chemical Society byla podána překvapující informace vycházející z výsledků analýzy (HPLC) řady komerčních nápojů na bázi čajů. V polovině ze sledovaných čajů nebyly zjištěny žádné antioxidační polyfenolické látky, v ostatních jen nízká množství: 3 – 81 mg/480 ml (16 oz). Přitom šálek doma čerstvě připraveného černého čaje obsahuje 50 – 150 mg polyfenolů.

Důvodem nízkého obsahu může být, že spotřebitelé preferují méně trpkou a svíravou chuť nápojů, takže podíl čaje v těchto výrobcích je malý, a ke snižování obsahu polyfenolů dochází také během výroby a především stabilizace nápojů.


Food Bussiness News, 6, 2010, č. 14, s. 16

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018