Nealergizující burské ořechy
Vydáno: 8. 12. 2008
Autor:
Ochranu spotřebitelů před následky alergických reakcí vyvolaných konzumací burských oříšků v potravinách by měla zajistit geneticky modifikovaná podzemnice olejná.

Alergické reakce vyvolané konzumací burských oříšků jsou ve světě velmi rozšířené. Ve Spojených státech dokonce ročně umírá přibližně 50 lidí na závažné alergické reakce způsobené konzumací burských oříšků nebo jejich stop obsažených v potravinách.
CHU, Y. – FAUSTINELLI, P. – RAMOS, M.L. – HAJDUCH, M. – STEVENSON, S. – THELEN, J.J. – MALEKI, S.J. – CHENG, H. – OZIAS-AKINS, P.: Reduction of IgE Binding and Nonpromotion of Aspergillus flavus Fungal Growth bySimultaneously Silencing Ara h 2 and Ara h 6 in Peanut
Journal of Agricultural and Food Chemistry 2008 56 (23), 11225-11233
Mit Gentechnik Leben retten: Allergiefreie Erdnüsse
[cit. 2008-12-05], www.animal-health-online.de