Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Myší trus v regálu s pečivem v Ostravě – Hrabůvce do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

Myší trus v regálu s pečivem v Ostravě – Hrabůvce

Vydáno: 15.8.2013
Tisk článku
Autor: SZPI
Tisková zpráva SZPI ze dne 15. 8. 2013.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) dne 14. 8. 2013 uzavřela provozovnu Ing. Marián Kebísek, Dr. Martínka 1489/1, 70030 v Ostravě – Hrabůvce. Během kontroly SZPI zjistila výskyt exkrementů hlodavců na prodejní ploše a to včetně regálu s nebaleným pečivem. Stav provozovny neumožňoval zachovat zdravotní nezávadnost potravin, proto inspekce neprodleně uložila zákaz užívání prostor pro uvádění potravin do oběhu. Dále inspekce provozovateli nařídila zahájit komplexní úklid prodejny i zázemí a kontrolu veškerého sortimentu. Potraviny znehodnocené přítomností hlodavců musí provozovatel zaevidovat a zlikvidovat podle požadavků zákona o odpadech.
Tím, že provozovatel nezajistil odpovídající hygienické podmínky, ani podmínky pro regulaci škůdců, a neudržoval v dostatečné čistotě prodejní plochu, porušil nařízení (ES) 852/2004 o hygieně potravin. Znovuotevření provozovny SZPI umožní po prokázání nápravy nevyhovujícího stavu. S provozovatelem bude zahájeno správní řízení o uložení sankce.
Zpracoval: Mgr. Pavel Kopřiva - tiskový mluvčí, tel.: +420 542 426 633 

Zdroj:  SZPI

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021