Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Monitorování obsahu akrylamidu v potravinách do kategorie

Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv > Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv> Potravinářství - Archiv

Monitorování obsahu akrylamidu v potravinách

Vydáno: 10.6.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Doporučení Komise z 3.5.2007 k monitorování akrylamidu u 10 výrobkových kategorií potravin.
Dne 3. května 2007 Komise schválila pod dokumentem C (2007) 1873 doporučení týkající se monitorování obsahu akrylamidu v potravinách (Úřední věstník EU, L 123, s. 33–40, z 12. května 2007, viz příloha). V doporučení se uvádí přehled kategorií výrobků, ve kterých se bude alkrylamid stanovovat a současně minimální počet vzorků, které musí každá země EU analyzovat na výskyt kontaminantu v příslušné kategorii.
Na ČR tak připadá analyzovat minimálně 44 vzorků v 10 výrobkových kategoriích. Celkem se má v EU analyzovat minimálně 2 042 vzorků.
 
Příloha: Doporučení Komise k monitorování přítomnosti akrylamidu v potravinách
 
Evropská komise
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021