Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Mezinárodní aktivity ILSI v oblasti funkčních potravin do kategorie

Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv
Zvláštní výživa > Výživa - Archiv> Zvláštní výživa> Výživa - Archiv

Mezinárodní aktivity ILSI v oblasti funkčních potravin

Vydáno: 15.7.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Publikace ILSI Europe vydaná v roce 2009.
ILSI (International Life Sciences Institute, Mezinárodní institut přírodních věd) je nezisková celosvětová nadace, která byla založena v roce 1978 s cílem napomáhat objasňovat vědecké problémy týkající se výživy, bezpečnosti potravin, toxikologie, posuzování rizika a životního prostředí. V roce 1986 byl založen ILSI Europe, který se výše uvedenými problémy zabývá v rámci symposií a workshopů a činnosti pracovních skupin. Výsledky vědeckých diskusí k určité problematice jsou uveřejňovány ve formě publikací.
 
V roce 2008 vydal ILSI Europe publikaci Funkční potraviny, která obsahuje pracovní definici funkční potraviny platnou pro Evropu. Uvedená publikace vznikla na základě mezinárodního symposia, které se uskutečnilo v květnu 2007 na Maltě.
 
Pracovní skupina pro funkční potraviny ILSI Europe se podílela na vytvoření nové publikace, která byla vydána v květnu 2009 pod názvem “Perspektivy mezinárodních aktivit ILSI v oblasti funkčních potravin” (viz příloha).
 
Příloha: Perspectives on ILSI’s International Activities on Functional Foods (pdf, 352 kB, 57 stran)
 
Zdroj: ILSI Europe
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021