Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Metoda na stanovení vitaminu B12  do kategorie

Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv

Metoda na stanovení vitaminu B12 

Vydáno: 17.5.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
V Readingu (RSSL) byla vypracovaná metoda na stanovení vitaminu B12 s citlivostí 0,02 µg na 100 ml, což vyhovuje při dávkování tohoto vitaminu do nápojů v koncentracích 0,1 až 0,02 µg na 100 ml.
            Mnoho funkčních nápojů obsahuje vitamin B12, který se přidává v množství 0,1 až 0,2 μg na 100 ml. Tyto hladiny jsou nižší než je stanovitelnost této látky ve většině laboratoří. Při nutričním značení pak vzniká problém uvádět látku, která není běžným postupem stanovitelná. Proto pracovní skupina expertů v Readingu (Reading Scientific Service Ltd – RSSL) vyvinula metodu pro kvantitativní stanovení vitaminu B12 s citlivostí 0,02 μg na 100 ml. Metoda využitá přístrojové vybavení Biacore, které se používá i při stanovení ostatních vitaminů skupiny B, jako jsou biotin a kyselina listová. Bližší podrobnosti k metodě nejsou uvedeny.
 
RSSL in B12 breakthrough. Soft Drinks International, March 2007, s. 17
 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018