Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Kontroly stravovacích zařízení na území hlavního města Prahy v prosinci 2019 do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

Kontroly stravovacích zařízení na území hlavního města Prahy v prosinci 2019

Vydáno: 21.1.2020
Tisk článku
Autor: HSHMP
HSHMP provedla v průběhu prosince 2019 celkem 124 kontrol v provozovnách stravovacích služeb.

Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen "HSHMP") provedla v průběhu měsíce prosince 2019 celkem 124 kontrol v provozovnách stravovacích služeb (viz graf č. 1). Za zjištěné nedostatky došlo k uložení 60 finančních sankcí v celkové výši 316 100,- Kč.  

V provozovnách stravovacích služeb v měsíci prosinci byly zjištěny zejména nedostatky ve skladování potravin, v provozní hygieně, v ochraně potravin a pokrmů před kontaminací, ve značení rozpracovaných pokrmů a v dodržování postupů na zásadách HACCP (viz graf č. 2).

Na základě podnětu se uskutečnilo 8 kontrol a na zdravotní obtíže po požití pokrmu bylo provedeno 9 kontrol. V 1 případě se podnět na zdravotní obtíže ukázal jako oprávněný.  

Graf č. 1

Zdroj: HSHMP

Graf č. 2
Zdroj: HSHMP

Fotografie provozoven:

Foto č. 1 – nedostatky ve stavebně - technickém stavu provozovny – porušený strop v zázemí provozovny 

Zdroj: HSHMP  

Foto č. 2 – nedostatečná provozní hygiena  

Zdroj: HSHMP
 
Foto č. 3 – nedostatky ve skladování potravin a pokrmů  

Zdroj: HSHMP  

Foto č. 4 – nedostatky ve skladování potravin  

Zdroj: HSHMP

 
V Praze 21. 1. 2020  

MUDr. Zdeňka Shumová
ředitelka odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání
               

Příloha

 

Zdroj: HSHMP

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018