Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Kontroly stravovacích zařízení na území hlavního města Prahy v červenci 2020 do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

Kontroly stravovacích zařízení na území hlavního města Prahy v červenci 2020

Vydáno: 10.8.2020
Tisk článku
Autor: HSHMP
Výsledky kontrol HSHMP

Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen "HSHMP"), zaměstnanci odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání (HV a PBU), provedli v průběhu měsíce července 2020 celkem 138 kontrol v provozovnách stravovacích služeb (viz graf č. 1). Za zjištěné nedostatky došlo k uložení 28 finančních sankcí v celkové výši 108 100,- Kč. Byly vydány 3 opatření – nařízení provedení sanitace v provozovnách stravovacích služeb.

Na základě podnětu se uskutečnilo 18 kontrol, z toho 5 podnětů se týkalo nedodržování vydaných mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví.

Na zdravotní obtíže po požití pokrmu bylo provedeno 11 kontrol. V 7 případech se podnět na zdravotní obtíže ukázal jako oprávněný.

V provozovnách stravovacích služeb v měsíci červenci byly zjištěny zejména nedostatky ve značení rozpracovaných pokrmů, v ochraně potravin a pokrmů před kontaminací, ve skladování potravin a v provozní hygieně. (viz graf č. 2).

Graf č. 1

Graf č. 2

 

FOTOGRAFIE PROVOZOVEN

Foto č. 1 -  nedostatky v provozní hygieně

 Foto č. 2 - nedostatky v provozní hygieně

 Foto č. 3 - nedostatky v provozní hygieně

 Foto č. 4 – zaplísněné potraviny

 Foto č. 5 – nesourodé skladování potravin a nedostatky v provozní hygieně


V Praze 10.8.2020

Ing. Pavel Zikl
pověřený zastupováním ředitele odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání
 

Přílohy

 

Zdroj: HSHMP

 

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018