Bezpečnost potravin

Kontrola výrobků podle barvy a textury

Vydáno: 14. 8. 2006
Autor:

Nová technologie HueView je určena pro kontrolu, klasifikaci a třídění produktů v závislosti na barvě, textuře, resp. kombinaci obou charakteristik.

Kontrola výrobků podle barvy a textury
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 50314 ; Vydáno : 15.8. 2006 – Zdroj: Agronavigátor ; Autor : Ing. Olga Kopáčová
Nová technologie HueView je určena pro kontrolu, klasifikaci a třídění produktů v závislosti na barvě, textuře, resp. kombinaci obou charakteristik.

Společnost Value Engineering Aliance, specializující se na konstrukci zařízení pro vizuální kontrolu, vyvinula novou technologii HueView, určenou pro kontrolu, klasifikaci a třídění produktů v závislosti na barvě, textuře, resp. kombinaci obou charakteristik. Existující technologie jsou většinou založeny na detekci defektů pouze prostřednictvím sledování kombinace rozměrů a barvy a jsou tudíž méně účinné. Nová technologie se bude moci používat pro široký okruh aplikací včetně potravinářského průmyslu, kde se bude využívat ke kontrole balení a odhalování vad u masných výrobků, ovoce a zeleniny, sýrů a pekařských výrobků. Snadno ovladatelný software podporuje obrázky z kombinace FireWire kamer, Twain a analogové kamery a převodníku obrazu (framegrabber) a může být rychle zpracován pro porovnání vzorků s referenčními vzorky, přičemž nevyžaduje žádné znalosti programování. Více informací na adrese

http://www.fdin.co.uk/news/index.php