Bezpečnost potravin

Konference ProSafeBeef

Vydáno: 20. 1. 2012
Autor: Ing. Irena Suková

Ve dnech 7. až 9. února 2012 pořádá irský výzkumný ústav Teagasc v Dublinu plenární zasedání, konferenci a předváděcí den v souvislosti s výzkumným projektem ProSafeBeef týkajícím se problematiky (ne)závadnosti hovězího.

V úterý 7. 2. 2012 se bude konat výroční schůze partnerů projektu ProSafeBeef .

Ve středu 8. 2. 2012 se bude konat vědecká konference, na níž budou prezentovány nejnovější poznatky týkající se hodnocení rizik, kontroly patogenů, nových výrobků a postupů u hovězího masa a nových technologií.

Ve čtvrtek 9. 2. 2012 bude pořádáno předvádění technologií a inovací vycházejících z projektu ProSafeBeef určené zástupcům masozpracovatelského průmyslu celého světa:
Markery fekální kontaminace, mikrobiální imobilizace na kůži, dekontaminace kůže, ošetření pomocí CO2, aktivní balení, indikátory čas-teplota pro monitoring bezpečnosti hovězího, detekce chemických reziduí. Je to příležitost k setkání s řešiteli projektu.