Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Konference BEZPEČNÁ VÝŽIVA 2022 - BIO-SUMMIT: Biopotraviny dnes a zítra do kategorie

Aktuality > Aktuality
Odborné akce

Konference BEZPEČNÁ VÝŽIVA 2022 - BIO-SUMMIT: Biopotraviny dnes a zítra

Vydáno: 25.11.2022
Tisk článku
Autor: VŠCHT
Konference se bude konat 3. 12. 2022 v Praze.

Cílem akce je  otevřít diskuzi o kvalitě a dostupnosti biopotravin. 

PROGRAM

8.30 – 9.00  Registrace 

9.00 – 9.05  Zahájení Bio-summitu
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha 

9.05 – 9.40  Od počítání živin k užívání si jídla, a nejlépe lokálně, sezónně a bio
PharmDr. Margit Slimáková, Specialistka na zdravotní prevenci a výživu 

9:40 – 10:15  Mýty o biopotravinách: mykotoxiny, éčka a co dál?
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha 

10:15- 10:30  Přestávka  

10:30 – 11:00  SONNENTOR - zajištění kvality biočajů a biokoření
Ing. Miroslava Kubáčková, manažer kvality SONNENTOR, Sonnentor s.r.o., Čejkovice 

10:00 – 11:25  Prodej biopotravin online, propagace, zajištění kvality
Mgr. Michal Perlík, Senior category manager, Rohlik.cz 

11:25 – 11:50  30 let výroby, distribuce a prodeje biopotravin - zkušenosti a výzvy
Mgr. Lubomíra Chlumská, Ing. Tomáš Zídek, Country Life s.r.o.  

11:50 – 12:20  Úskalí prodeje biopotravin v některých zemích střední a jižní Evropy
Ing.et Ing Pavel Mikoška, CSc, Quality Assurance and Sustainable Sourcing Director, CSE, Albert 

12:20 – 13:05  Přestávka na oběd 

13:05 – 13:35  Biozemědělství - nejen suroviny pro kvalitní potraviny
Ing. Martin Hutař, PROBIO s.r.o. Staré Město 

13:35 – 14:05  Kontrola a certifikace výrobců biopotravin
Ing. Jan Dehner, ředitel, KEZ o.p.s., Chrudim 

14:05 – 14:35  Přístup SZPI ke kontrole biopotravin
Ing. Petr Cuhra, ředitel inspektorátu SZPI v Praze 

14:35 – 14:50  Přestávka 

14:50 – 15:10  Srovnávací studie: biopotraviny vs konvenční
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová, Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha 

15:10 – 15:35  Současné aspekty zdravé výživy z hlediska srdečně cévních poruch
prof. MUDr. Jan Piťha, CSc., Fórum zdravé výživy, IKEM Praha 

15:35 – 16:00  Diskuse, ukončení Bio-summitu

 


Uzávěrka registrací je dne 1. 12. 2022; v případě naplnění kapacity si vyhrazujeme právo ukončit registraci dříve.

Zdroj: VŠCHT

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021