Bezpečnost potravin

Koenzym Q10

Vydáno: 26. 9. 2006
Autor:

Fa Kaneka uvedla na trh kvasničný rafinovaný koenzym Q10 bez cizích příměsí.

Koenzym Q10
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 51773 ; Vydáno : 26.9. 2006Dnes ; Autor : Ing. Ctibor Perlín, CSc.
Fa Kaneka uvedla na trh kvasničný rafinovaný koenzym Q10 bez cizích příměsí.

Koenzym Q10 je látka, která vzniká přirozeně v lidském těle. Je to látka typu antioxidantu a je schopná mobilizovat  energii. Firma Kaneka v Japonsku  vyfermentovala kvasničný preparát koenzymu Q10 a rafinovala ho na čistý produkt.  Kaneka Q10 je identický s tělním koenzymem Q10 a neobsahuje žádné nečistoty, přítomné v syntetickém preparátu Co Q10. K výrobě nabyl použití žádný geneticky manipulovaných organismus. Je také certifikován jako košer produkt.

Koenzyme Q10. Soft Drinks International, Apríl 2006, s. 16