Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Káva šetřící žaludek do kategorie

Vlivy na zdraví - Archiv > Vlivy na zdraví - Archiv> Potravinářství - Archiv

Káva šetřící žaludek

Vydáno: 11.7.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Fa Procter a Gamble zavedla na trh novou kávu se sníženým obsahem fenolů při zachování všech senzorických ukazatelů, která nevykazuje nepříjemný vliv na žaludek.
            Zhruba 35 – 40 milionů Američanů omezilo nebo úplně vypustilo konzumaci kávy vzhledem k následným zažívacím potížím. Proto zavedla firma Procter and Gamble na trh pod značkou Folgers Simply Smooth kávu, která má na žaludek šetrnější dopad. Je to směs káv Arabica a Robusta, pražená za šetrných podmínek omezením přítomností potenciálně dráždivých látek pro žaludek. Bylo stanoveno optimum pro dobu i teplotu pražení, aby se omezila tvorba fenolových látek, ale aby byla současně i zachována stejně kvalitní chuť i aróma kávy. Jiné kávy, označované jako šetrné k žaludku, snižují hodnotu pH, nikoliv však obsah fenolů. Při zpracování kávových zrn se usiluje o snížení připálených a nakyslých tonů a tím i hořkosti. Káva Folgers Simply Smooth byla s úspěchem testována na stovkách spotřebitelů, kteří preferovali silnou káva a hodnotili kvalitu kávy i vliv kávy na žaludek.
 
Redefining the coffee category. Tea and Coffee, 179, 2007, č. 3, s. 54-55
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018