Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Kanada zavádí logo pro organické potraviny do kategorie

Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv > Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv> Potravinářství - Archiv

Kanada zavádí logo pro organické potraviny

Vydáno: 8.11.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Nové logo by mělo spotřebitelům napomoci identifikovat potravinářské výrobky certifikované jako organické.
Kanadská vláda zavedla nové logo, které by mělo spotřebitelům napomoci identifikovat potravinářské výrobky certifikované jako organické na základě vládního nařízení z prosince 2006. Toto logo mohou obdržet pouze potravinářské výrobky, které splňují kanadské standardy pro organickou produkci. Standardy zahrnují i požadavky používání přírodních hnojiv a chov zvířat za podmínek odpovídajících přírodním. Aby potravina mohla být certifikována jako organický výrobek, musí mimoto obsahovat minimálně 95 % organických ingrediencí. Od ledna roku 2009 budou muset být všechny organické výrobky pro vnitřní i mezinárodní trh certifikovány.
Food Business News, 3, 2007, č. 10, s. 18   
                                
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021