Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Kampaň společnosti Nestlé propaguje zdravotní přínosy hořké čokolády do kategorie

Vlivy na zdraví - Archiv > Vlivy na zdraví - Archiv> Potravinářství - Archiv

Kampaň společnosti Nestlé propaguje zdravotní přínosy hořké čokolády

Vydáno: 8.9.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Nejnovější kampaň společnosti Nestlé v Austrálii je zaměřena na podporu názorů lékařů a nutricionistů o zdravotních přínosech hořké čokolády.
Nejnovější kampaň společnosti Nestlé v Austrálii je zaměřena na podporu názorů lékařů a nutricionistů o zdravotních přínosech hořké čokolády. Kampaň nazvaná „Switch To Dark“ seznamuje s výsledky posledních výzkumů, které dokládají vysoký obsah antioxidantů v hořké čokoládě, a nabádá spotřebitele ke zvýšení konzumace hořké čokolády na úkor čokolády mléčné. Fenomén hořké čokolády již pronikl do potravinářského průmyslu, kde řada výrobců vyvinula, resp. vyvíjí nové sortimenty výrobků na bázi hořké čokolády. Konkrétně společnost Nestlé připravila novou řadu výrobků z hořké čokolády, stejně jako společnosti MarsBarry CallebautLindt, které rovněž uvedly na trh nový sortiment výrobků z hořké čokolády, které se staly hitem poslední doby a je o ně mezi spotřebiteli velký zájem. V rámci kampaně byla zřízena webová stránka, na které jsou prezentovány i názory, poznatky a důkazy výzkumníků z University of Newcastle o zdravotní prospěšnosti náhrady mléčné čokolády hořkou, obsahu některých klíčových antioxidantů v hořké čokoládě, vhodnosti doplnění zdravé, vyvážené stravy jedním či více dílky hořké čokolády denně atd. Poslední výzkumy naznačují, že hořká čokoláda snižuje krevní tlak a napomáhá snižování rizika kardiovaskulárních onemocnění. Kakao má vysoký obsah přírodních antioxidantů – polyfenolů, jejichž množství je téměř pětkrát vyšší než u jablek.
 
http://www.nutraingredients.com/news/ng.asp?n=79441-nestle-mars-dark-chocolate
 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018