Bezpečnost potravin

Kampaň společnosti Nestlé propaguje zdravotní přínosy hořké čokolády

Vydáno: 8. 9. 2007
Autor: pospisilova

Nejnovější kampaň společnosti Nestlé v Austrálii je zaměřena na podporu názorů lékařů a nutricionistů o zdravotních přínosech hořké čokolády.

Nejnovější kampaň společnosti Nestlé v Austrálii je zaměřena na podporu názorů lékařů a nutricionistů o zdravotních přínosech hořké čokolády. Kampaň nazvaná „Switch To Dark“ seznamuje s výsledky posledních výzkumů, které dokládají vysoký obsah antioxidantů v hořké čokoládě, a nabádá spotřebitele ke zvýšení konzumace hořké čokolády na úkor čokolády mléčné. Fenomén hořké čokolády již pronikl do potravinářského průmyslu, kde řada výrobců vyvinula, resp. vyvíjí nové sortimenty výrobků na bázi hořké čokolády. Konkrétně společnost Nestlé připravila novou řadu výrobků z hořké čokolády, stejně jako společnosti MarsBarry CallebautLindt, které rovněž uvedly na trh nový sortiment výrobků z hořké čokolády, které se staly hitem poslední doby a je o ně mezi spotřebiteli velký zájem. V rámci kampaně byla zřízena webová stránka, na které jsou prezentovány i názory, poznatky a důkazy výzkumníků z University of Newcastle o zdravotní prospěšnosti náhrady mléčné čokolády hořkou, obsahu některých klíčových antioxidantů v hořké čokoládě, vhodnosti doplnění zdravé, vyvážené stravy jedním či více dílky hořké čokolády denně atd. Poslední výzkumy naznačují, že hořká čokoláda snižuje krevní tlak a napomáhá snižování rizika kardiovaskulárních onemocnění. Kakao má vysoký obsah přírodních antioxidantů – polyfenolů, jejichž množství je téměř pětkrát vyšší než u jablek.