Bezpečnost potravin

Jsou diabetické potraviny přínosem nebo chybou?

Vydáno: 5. 9. 2006
Autor:

Obchodní řetězec Co-op nechce nadále prodávat potraviny označené jako diabetické, protože to svádí spotřebitele k nadměrné konzumaci obecně nevhodných druhů potravin.

Jsou diabetické potraviny přínosem nebo chybou?
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 49095 ; Vydáno : 12.7. 2006 ; Zdroj: Agronavigátor; Autor : Ing. Irena Suková
Obchodní řetězec Co-op nechce nadále prodávat potraviny označené jako diabetické, protože to svádí spotřebitele k nadměrné konzumaci obecně nevhodných druhů potravin.
Družstevní obchodní organizace Co-op ve Spojeném království hodlá ze svých prodejen odstranit všechny potraviny, které jsou označeny jako diabetické, a to včetně čokolád, džemů a nápojů. Důvodem je, že stravovací doporučení pro diabetiky se dnes již neliší od doporučení pro běžnou populaci a že podle názoru organizace „Diabetes UK“ speciální označení na všeobecně spíše nežádoucích potravinách (např. s vysokým obsahem tuku) vede k tomu, že diabetici považují právě čokolády, džemy a slazené nápoje označené jako diabetické za vhodnou součást své stravy a konzumují je v nadměrných množstvích.