Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Inspekce uzavřela pekárnu v Mostě pro nevyhovující hygienické podmínky do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

Inspekce uzavřela pekárnu v Mostě pro nevyhovující hygienické podmínky

Vydáno: 22.8.2013
Tisk článku
Autor: SZPI
Tisková zpráva SZPI ze dne 22. 8. 2013.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) během kontroly dne 19. 8. 2013 zjistila závažné nedostatky v hygienických podmínkách v provozovně pekárny Petr Süsser, Lipová 806/10, 43401 Most a provozovnu neprodleně uzavřela. Nedostatky SZPI zjistila ve výrobní i prodejní části provozovny. Prostory provozovny nebyly udržovány v řádném stavu a bylo zřejmé i zanedbání provádění řádného úklidu prostor a čištění používaných zařízení. Kromě těchto nedostatků zjistila inspekce v provozovně nežádoucí výskyt hmyzu a v zázemí provozovny i výskyt hlodavců. Některé suroviny používané pro výrobu byly skladovány v nevhodných hygienických nebo teplotních podmínkách a některé i bez řádného označení umožňující jejich identifikaci či zjištění data minimální trvanlivosti.
Na základě těchto zjištění byl podle zákona č. 146/2002 Sb., o SZPI, ve znění pozdějších předpisů, uložen zákaz užívání prostor pro výrobu potravin a prostor pro jejich uvádění do oběhu. Vedle celkového úklidu musel provozovatel prověřit veškeré neoznačené suroviny ve výrobně a ve skladu a vyřadit ty, které nelze řádně identifikovat. Provozovateli byl uložen zákaz uvádění do oběhu (zpracování) suroviny, u které došlo k nedodržení chladícího řetězce. Následná kontrola dne 21. 8. 2013 konstatovala, že důvody k uzavření byly odstraněny a bylo možné opětovně povolit užívání prostor pro výrobu a prodej potravin. S provozovatelem bude zahájeno správní řízení o uložení sankce.
Zpracoval: Martin Štoll

Zdroj: SZPI

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021