Bezpečnost potravin

Ingredience z mléčných proteinů redukuje stres

Vydáno: 28. 7. 2007
Autor: pospisilova

Proteinový hydrolyzát Lactium získávaný z kravského mléka, může snižovat účinky stresu a podporovat relaxaci.

Klinické testy potvrzují, že proteinový hydrolyzát Lactium, získávaný z kravského mléka, může snižovat účinky stresu a podporovat relaxaci. Výhradní práva na distribuci tohoto preparátu pro USA, Mexiko a Kanadu získala společnost Pharmachem Laboratories Inc. Kearny, N.J. Francouzská společnost Ingredia vyvinula a patentovala Lactium pro použití v potravinářských suplementech, funkčních potravinách a nápojích. Jako ingredience funkčních potravin má 100% přírodní přípravek Lactium mnohostranné využití v RTD (ready-to-drink) nápojích, nápojových směsích, tyčinkách, čokoládách a dalších výrobcích. Dvojitá slepá klinická studie zahrnující 42 účastníků prokázala, že Lactium významně snižuje reakci krevního tlaku a krevního kortisolu na stres. Výsledky studie byly publikovány v časopisu European Journal of Clinical Nutrition. Více informací na adrese