Bezpečnost potravin

Informační činnost Vědeckého výboru pro potraviny

Vydáno: 27. 6. 2007
Autor: pospisilova

Alergie na kravské mléko (duben 2007) a přívod jódu stravou v ČR (červen 2007) patří k novinkám vydaným VVP.

Vědecký výbor pro potraviny (VVP), který funguje jako jedna se složek systému, který byl v ČR vytvořen pro zajišťování bezpečnosti potravin, publikuje vlastní informační materiály na stránkách Centra hygieny potravinových řetězců v Brně (CHPR).
VVP uveřejnil dne 17. dubna 2007 informaci týkající se alergie na kravské mléko a dne 5. června 2007 informaci o obvyklém přívodu jódu stravou u populace ČR (část I).
Přehled dosud publikovaných informačních materiálů VVP (studie, stanoviska a informace) je k dispozici zde.
 
Zdroj: CHPR