Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Informace poskytované Vědeckým výborem pro potraviny v ČR do kategorie

Zemědělský a potravinářský výzkum > Zemědělský a potravinářský výzkum> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv
Výživa - Archiv > Výživa - Archiv> Potravinářství - Archiv

Informace poskytované Vědeckým výborem pro potraviny v ČR

Vydáno: 16.2.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Přehled dokumentů publikovaných v roce 2007.
Centrum hygieny potravinových řetězců v Brně (CHPŘ), které je složkou Státního zdravotního ústavu v Praze (SZÚ), poskytuje zázemí pro “Vědecký výbor pro potraviny” (VVP). Ten funguje jako jedna ze složek systému zajištění bezpečnosti (zdravotní nezávadnosti) potravin v ČR.
VVP vypracovává celou řadu dokumentů na aktuální téma a tyto uveřejňuje na internetových stránkách CHPŘ. Dokumenty, které se tvoří od roku 2003, mají různý charakter. Jde o studie, stanoviska, průzkumy názorů veřejnosti aj.

V roce 2007 publikoval VVP následující informační zdroje (stanoviska a informace):
* Probiotika a startovací kultury (4. 1. 2007)
* Fytosteroly v potravinách nového typu (PNT) (5. 1. 2007)
* Doplňky stravy a PNT (23. 1. 2007)
* PNT: postup ověřování historie užití potraviny nebo složky potravin mimo ČR (23. 1. 2007)
 
CHPŘ/VVP

Pozn.: V dokumentu, který informuje o systému zajištění bezpečnosti potravin v ČR, není uveden
Vědecký výbor pro geneticky modifikované potraviny a krmiva (VVGMPK), který vznikl 30. 6. 2005.
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021