Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek ICBP: Aktivity Informačního centra bezpečnosti potravin do kategorie

Zdroje ICBP - Archiv > Zdroje ICBP - Archiv> Potravinářství - Archiv

ICBP: Aktivity Informačního centra bezpečnosti potravin

Vydáno: 17.4.2008
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
O aktivitách Informačního centra bezpečnosti potravin
Na základě usnesení vlády č. 1320 ze dne 10.12.2001 vzniklo v roce 2002 Informační centrum bezpečnosti potravin (ICBP), a to jako součást systému zajištění bezpečnosti (nezávadnosti) potravin v ČR.

Posláním ICBP je zajišťovat komunikaci s veřejností v otázkách bezpečnosti potravin. V rámci ICBP se:

– soustřeďují informace z jednotlivých složek (vládních, nevládních a poradních) dohlížejících nad nezávadností potravin v celém potravinovém řetězci, tj. od výroby na farmách až po potravinářské výrobky u konečného spotřebitele,
– průběžně sledují nejrůznější problematiky související s kvalitou a bezpečností potravin,
– zpracovávají informace o vlivu potravin na zdraví a pohodu.

ICBP prostřednictvím svých komunikačních prostředků (internet, publikace, akce) zprostředkovává spolehlivé informace spotřebiteli, kterému tak umožňuje rychle a lépe se orientovat na trhu potravinářských výrobků.
 
ICBP zajišťuje:
 
1. Internetové stránky a aplikace
2. Přednášky a výukové programy
3. Propagační materiály a publikace 


Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018