Bezpečnost potravin

Hlavní zlo jsou cukry, zdravé tuky nevadí

Vydáno: 24. 1. 2023
Autor: Společnost pro výživu

Rozhovor s MUDr. Petrem Tláskalem, CSc. v časopisu TÉMA č. 02/2023

Výživová doporučení se mění. Dokonce i tuky, které bývaly na černé listině, už jsou brány na milost a staly se součástí vyvážených redukčních diet. Tuky jsou totiž pro fungování lidského organismu nepostradatelné. Tělo je potřebuje, a pokud jíme ty správné a v přiměřeném množství, nepřibereme. Co se však už léta nemění, je každoroční lednové předsevzetí mnoha lidí – zhubnout a začít zdravě žít. „Otázka je, jak dlouho jim to vydrží,“ říká MUDr. PETR TLÁSKAL (75), CSc., ústavní nutricionista Fakultní nemocnice Motol a předseda Společnosti pro výživu.

Zdroj: Společnost pro výživu

Foto: Shutterstock