Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Hlášení v systému RASFF: 9. týden 2013 do kategorie

Hlášení v systému RASFF > Zdroje ICBP - Archiv> Hlášení v systému RASFF> Zdroje ICBP - Archiv
Aktuality > Aktuality

Hlášení v systému RASFF: 9. týden 2013

Vydáno: 4.3.2013
Tisk článku
Autor: Mgr. Jana Kubcová Beránková
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 9. týdnu 2013: 25.2.–3.3. 2013 (v češtině).

Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.

Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.
V níže uvedené tabulce jsou hlášení typu varování. Ostatní typy hlášení jsou k dispozici v databázi RASFF, ve které lze vyhledávat podle různých kritérií.

Datum

Ohlásila
země

Důvod ohlášení

Země původu
výrobku

Potraviny

01/03/2013

 Itálie

 rtuť (1.25 mg/kg) v mraženém žralokovi modravém (Prionace glauca)

Portugalsko

01/03/2013

 Švédsko

 Salmonella typhimurium (přítomnost) v mraženém hovězím mase

Irsko

01/03/2013

Francie

 Listeria monocytogenes (40 CFU/g) v mražených jemných čerstvých sýrech z ovčího mléka

Francie

28/02/2013

Dánsko

 noroviry (GGI a GGII) v chlazených ústřicích (Crassostrea Gigas)

Francie

27/02/2013

 Německo

 Escherichia coli produkující shiga toxin (přítomnost/ 25g) v čerstvém sýru z kravského mléka

Francie

27/02/2013

 Finsko

 stopy mléka v čokoládových velikonočních vejcích s náplní

Finsko

26/02/2013  

Švédsko

 Salmonella (přítomnost/ 25g) v chlazených hovězích odřezcích

Švédsko, surovina z Nizozemska

25/02/2013

Francie

 příliš nízká acidita (pH = 4; 4.1; 5; 5.6 – potenciální růst Clostridium botulinum) pokrmů: „tapenade“ (pomazánka z oliv), „tian“ (zapečené jídlo), „olivado“ (avokádový olej)

Francie

25/02/2013

 Česká republika

 nepovolený 1,3 dimethylamylamin (DMAA) (2750 mg/kg) v potravním doplňku

Slovensko

25/02/2013

Belgie

 nepovolené barvivo Sudan 4 (15 mg/kg) v palmovém oleji

Ghana

25/02/2013

 Německo

 aflatoxiny (B1 = 8.11; celk. = 29.0 µg/kg)  v sušených fících

Turecko

 

 

 

 

 

 

              Krmiva

 

01/03/2013

Německo

 aflatoxiny (B1 = 57.6; celk. = 71.3 µg/kg) v kukuřici

 Rumunsko, přes Belgii

Materiály přicházející do styku s potravinami

 

 

 

 


Přehled všech notifikací v příslušném týdnu lze vyhledat zde.  

 

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021