Datum
|
Ohlásila země
|
Důvod ohlášení
|
Země původu výrobku
|
|
|
Potraviny
|
|
11/02/2018
|
Nizozemsko
|
norovirus v živých ústřicích
|
Francie
|
09/02/2018
|
Nizozemsko
|
nedeklarovaný lepek v kukuřičných chipsech
|
Belgie
|
09/02/2018
|
Nizozemsko
|
nedeklarovaný sezam, arašídy a ryba v nudlovém pokrmu s příchutí hřebenatky a jeho nesprávné označení (nedostatky i v jiných jazycích)
|
Hongkong
|
09/02/2018
|
Nizozemsko
|
úlomky plastu (poly(metyl metakrylát)) v sušenkách
|
Nizozemsko
|
09/02/2018
|
Spojené království
|
nedeklarovaná mléčná složka ve vaječné směsi
|
Spojené království
|
09/02/2018
|
Belgie
|
aflatoxiny (B1 = 12; celk. = 13 µg/kg - ppb) v pražených solených pistáciích
|
Německo
|
08/02/2018
|
Dánsko
|
alimentární nákaza pocházející pravděpodobně z čerstvých datlí
|
Írán
|
08/02/2018
|
Nizozemsko
|
příliš vysoký obsah kyanidu (2426; 2531; 2361 mg/kg - ppm) v meruňkových jádrech
|
neznámý původ, přes Spojené království
|
08/02/2018
|
Belgie
|
aflatoxiny (B1 = 81; celk. = 87) v pražených solených pistáciových oříšcích
|
Německo, baleno v Belgii
|
08/02/2018
|
Švédsko
|
Salmonella enterica ser. Typhimurium (přítomnost /25g) v mražených solených kuřecích řízcích
|
Polsko
|
08/02/2018
|
Španělsko
|
Listeria monocytogenes (> 100000 KTJ/g) v sýru ze syrového mléka
|
Španělsko
|
08/02/2018
|
Spojené království
|
nedeklarovaná pšenice v cukrovince lokum („turecké potěšení“) s příchutí citronu a růže
|
Belgie
|
08/02/2018
|
Německo
|
benzo(a)pyren (16.1 µg/kg - ppb) a polycyklické aromatické uhlovodíky (celk. PAH4: 59.8 µg/kg - ppb) v pepři černém mletém
|
Rakousko
|
07/02/2018
|
Francie
|
Salmonella enterica ser. Typhimurium (přítomnost /25g) v živých škeblích
|
Francie
|
07/02/2018
|
Belgie
|
nepovolený a nedeklarovaný siřičitan (112 mg/kg - ppm) v liči
|
JAR, přes Spojené království
|
07/02/2018
|
Maďarsko
|
Salmonella (přítomnost /25g) ve směsi koření
|
Indie, přes Španělsko a Slovensko
|
07/02/2018
|
Švédsko
|
nedeklarovaná mléčná složka a pšenice v pralinkách a jejich nesprávné označení (chybějící informace o možných stopách ořechů)
|
Švédsko
|
06/02/2018
|
Nizozemsko
|
příliš vysoký obsah kyanidu (2980 mg/kg - ppm) v meruňkových jádrech
|
Čína
|
06/02/2018
|
Rakousko
|
riziko fyzického poranění v důsledku exploze přetlakovaných lahví (kvasinková fermentace) obsahujících nealkoholický perlivý nápoj s příchutí hroznů pro děti
|
neznámý původ, přes Maďarsko
|
06/02/2018
|
Finsko
|
nedeklarovaná vejce (256 mg/kg - ppm) v mražených veganských brokolicových knedlících
|
Estonsko
|
06/02/2018
|
Belgie
|
chlorpyrifos (0.14 mg/kg - ppm) v jablkách
|
Polsko
|
06/02/2018
|
Belgie
|
Salmonella (přítomnost /25g) v chlazené uzené a solené vepřové panence
|
Belgie
|
06/02/2018
|
Dánsko
|
chlorpyrifos (0.15 mg/kg - ppm) v hruškách
|
Čína, přes Německo
|
05/02/2018
|
Francie
|
norovirus (přítomnost /25g) v živých ústřicich
|
Francie
|
05/02/2018
|
Nizozemsko
|
drátky z nerezové oceli (0.5 až 120 mm) v hemoglobinovém prášku
|
Nizozemsko
|
05/02/2018
|
Belgie
|
aflatoxiny (B1 = 13; celk. = 31 µg/kg - ppb) v sušených fících
|
Francie
|
|
|
Krmiva
|
|
|
|
|
|
|
|
Materiály přicházející do styku s potravinami
|
|
|
|
|
|