Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Hlášení v systému RASFF: 5. týden 2009 do kategorie

Hlášení v systému RASFF > Zdroje ICBP - Archiv> Hlášení v systému RASFF> Zdroje ICBP - Archiv

Hlášení v systému RASFF: 5. týden 2009

Vydáno: 3.2.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 5. týdnu 2009: 26.1.–1.2.2009 (v češtině).
Od ledna 2008 se uplatňuje v EU v rámci systému RASFF nový způsob notifikací. V níže uvedené tabulce je přehled výrobků, které představují riziko pro spotřebitele, a které byly proto staženy nebo se stahují z trhu v EU (tj. výstražné notifikace).
 
Datum
Ohlásila
země
Důvod ohlášení
Země původu výrobku
26/01/2009
Finsko
Aflatoxiny (B1=15; celkem=16 µg/kg) v solených pražených pistáciích
Iran, prostřednictvím Nizozemí
27/01/2009
Finsko
Aflatoxiny (B1=120; celkem=140 µg/kg) v jádrech arašídů
Německo, surovina z Indie
27/01/2009
Lotyšsko
Podezření na podvod – změna data expirace u ovocné přesnídávky pro děti
Česká republika
27/01/2009
Itálie
Změněné organoleptické vlastnosti (shluky a kyselý zápach) u kojeneckého mléka
Německo
28/01/2009
Rakousko
Stopy mléčné složky (kasein: 120 mg/kg) v čokoládových špaldových kuličkách
Německo
28/01/2009
Rakousko
Stopy mléčné složky (1800 mg/kg) v amarantové tyčince v čokoládě
Německo
28/01/2009
Rakousko
Vysoký obsah jódu (171; 136–169; 151–2530; 3260 mg/kg) v sušených mořských řasách
Japonsko
28/01/2009
Itálie
Parazité Anisakis (ve svalovině) chlazeného štítníka kukaččího (Aspitrigla cuculus)
Francie
28/01/2009
Francie
Cizí předmět (riziko přítomnosti ostří nože) v krájených vnitřnostech s octem
Francie
28/01/2009
Švédsko
Salmonella v čekance
Nizozemí
29/01/2009
Francie
Listeria monocytogenes (5500 KTJ/g) v camembertu ze syrového mléka
Francie
29/01/2009
Německo
Salmonella v kebabu
Německo
29/01/2009
Německo
Salmonella v různých typech kebabu
Německo
29/01/2009
V. Británie
Stopy mléčné složky (169 mg/kg) v hořké čokoládě s kakaovými boby
Francie
30/01/2009
Itálie
Histamin (1910 / 2051 / 104 / 2066 / 2229 mg/kg) v konzervě s filetami tuňáka v olivovém oleji
Portugalsko
 
Přehled informačních hlášení o výrobcích (tabulka 2) a výrobků zadržených na hranicích (tabulka 3) je k dispozici zde: RASFF week 2009/5.
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021