Datum
|
Ohlásila země
|
Důvod ohlášení
|
Země původu výrobku
|
|
|
Potraviny
|
|
08/11/2019
|
Francie
|
příliš vysoký počet Escherichia coli (1700 /100g) v živých ústřicích
|
Francie
|
07/11/2019
|
Belgie
|
stopy mandlí (32 mg/kg - ppm) v čokoládové pomazánce
|
Belgie
|
07/11/2019
|
Švédsko
|
Listeria monocytogenes v chlazených langustách ve slaném nálevu
|
Švédsko
|
07/11/2019
|
Polsko
|
Salmonella enterica ser. Enteritidis (přítomnost /25g) a Salmonella enterica ser. Infantis (přítomnost /25g) ve výrobcích z drůbežího masa
|
Polsko
|
07/11/2019
|
Spojené království
|
cizí těleso (malé kousky průhledného plastu) v mražených kuřecích nugetách
|
Spojené království
|
07/11/2019
|
Německo
|
polycyklické aromatické uhlovodíky (celk. PAH4: 25.28 µg/kg - ppb) v oleji ze semen černého kmínu
|
Egypt
|
07/11/2019
|
Itálie
|
histamin v chlazené pražmě obecné (Brama brama)
|
Španělsko
|
06/11/2019
|
Rakousko
|
Salmonella (přítomnost /25g) v mandlích
|
USA
|
06/11/2019
|
Švédsko
|
laktóza nedeklarovaná v mraženém bezlepkovém a bezlaktózovém čokoládovém dortu
|
Švédsko
|
06/11/2019
|
Belgie
|
Salmonella (přítomnost /25g) v chlazeném kuřecím burgeru
|
Belgie
|
06/11/2019
|
Spojené království
|
Salmonella (přítomnost /25g) v tahini
|
Mexiko
|
06/11/2019
|
Německo
|
úlomky plastu v louhovaném pečivu
|
Francie
|
06/11/2019
|
Švédsko
|
příliš vysoký příjem monakolinu K (doporučená dávka: 10 mg/den) z doplňku stravy
|
Spojené království
|
06/11/2019
|
Švédsko
|
příliš vysoký příjem monakolinu K (10 mg/den) z doplňků stravy
|
Spojené království
|
06/11/2019
|
Švédsko
|
příliš vysoký příjem monakolinu K (doporučená dávka 30 mg/den) z doplňků stravy
|
Spojené království
|
06/11/2019
|
Švédsko
|
příliš vysoký příjem monakolinu K (doporučená dávka 12 mg/den) z doplňků stravy
|
Španělsko
|
06/11/2019
|
Švédsko
|
příliš vysoký příjem monakolinu K (10 mg/den) z doplňku stravy
|
Spojené království
|
05/11/2019
|
Německo
|
Listeria monocytogenes (přítomnost /125g) v tepelně opracovaných masových kuličkách
|
Německo
|
05/11/2019
|
Irsko
|
Salmonella enterica ser. Infantis (přítomnost /25g) v mražených obalovaných kuřecích řízcích
|
Polsko
|
05/11/2019
|
Belgie
|
etylkarbamát (3.849 mg/l) v třešňovici 50%
|
Francie
|
04/11/2019
|
Německo
|
norovirus (G II /25g) v mražených malinách
|
Čína
|
04/11/2019
|
Švédsko
|
příliš vysoký příjem monakolinu K (doporučená dávka: 10.2 mg/den) z doplňků stravy
|
USA
|
04/11/2019
|
Švédsko
|
příliš vysoký příjem monakolinu K (doporučená dávka: 3,39; 10; 4 mg/den) z doplňků stravy
|
Rakousko
|
04/11/2019
|
Švédsko
|
příliš vysoký příjem monakolinu K (doporučená dávka: 10.2 mg/den) z doplňku stravy
|
USA
|
04/11/2019
|
Německo
|
Salmonella v pistáciových jádrech
|
surovina z Íránu, baleno ve Švýcarsku, přes Nizozemsko
|
04/11/2019
|
Švédsko
|
příliš vysoký příjem monakolinu K (doporučená dávka je 11.2 mg/den) z doplňků stravy
|
Španělsko
|
04/11/2019
|
Švédsko
|
příliš vysoký příjem monakolinu K (doporučená dávka: 10 mg/den) z doplňku stravy červená fermentovaná rýže
|
Španělsko
|
04/11/2019
|
Švédsko
|
příliš vysoký příjem monakolinu K (doporučená dávka: 10 mg/den) z doplňku stravy
|
Španělsko
|
04/11/2019
|
Spojené království
|
nesprávné označení (chybí část označení s informací o alergenech) citrónového krému
|
Spojené království
|
04/11/2019
|
Německo
|
Salmonella (přítomnost) ve vlašských ořeších ve skořápce
|
Maďarsko
|
|
|
Krmiva
|
|
|
|
|
|
|
|
Materiály přicházející do styku s potravinami
|
|
|
|
|
|