Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Hlášení v systému RASFF: 43. týden 2007 do kategorie

Hlášení v systému RASFF > Zdroje ICBP - Archiv> Hlášení v systému RASFF> Zdroje ICBP - Archiv

Hlášení v systému RASFF: 43. týden 2007

Vydáno: 1.11.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF ve 43. týdnu 2007: 22.–28. 10. 2007 (v češtině).
V tabulce je uveden přehled výrobků, které představují riziko pro spotřebitele a které byly proto staženy nebo se stahují z prodeje v EU.
Modrý text se týká krmiv.
 
Datum
Ohlásila
země
Důvod ohlášení
Země původu výrobku
22/10/2007
Francie
Histamin v chlazeném tuňáku (Thunnus albacares)
Srí Lanka
22/10/2007
Polsko
Přítomnost zpracované živočišné bílkoviny v rybí moučce
Zasíláno z Německa, surovina z Peru
22/10/2007
Slovinsko
Migrace formaldehydu (talíř – 19 mg/kg; šálek – 40 mg/dm2) z plastových talířů a šálků
Čína přes Rakousko
22/10/2007
V. Británie
Podezření na Salmonella drypool v sezamovém semínku
Indie
23/10/2007
Itálie
Salmonella ve zmrazených tepelně opracovaných slávkách (Mytilus galloprovincialis) zbavených skořápek
Španělsko
23/10/2007
Dánsko
Salmonella Weltevreden ve výhoncích vojtěšky
Itálie přes Německo
23/10/2007
Lotyšsko
Ovocný čaj infikovaný hmyzem (poslední larvální stadium a larvy Pyralididae)
Polsko přes Litvu
23/10/2007
Irsko
Cizí předmět (zárodky hlodavců) ve zmrazeném hrášku
Belgie
24/10/2007
Slovensko
Migrace primárních aromatických aminů (1,202; 0,737; 0,989 mg/dm2) z černého nylonového obraceče se štěrbinami
Španělsko
24/10/2007
Slovensko
Aflatoxiny (B1=62,9; celkové=114,7 µg/kg) v pražených arašídech ve skořápce
Česká republika, materiál z Číny
24/10/2007
Finsko
Nepovolené ozáření doplňku stravy
USA přes Belgii
24/10/2007
Nizozemí
Ochratoxin A (131 µg/kg) v mleté paprice
Zasíláno z Velké Británie
24/10/2007
Itálie
Rtuť (1,5 mg/kg) v čerstvé mečounovi (Xiphias gladius)
Španělsko
24/10/2007
V. Británie
Salmonella v bioheřmánkovém čaji
Egypt
25/10/2007
Nizozemí
Otrava z potravin (E. coli O17 ve stolici pacientů) pravděpodobně způsobena předem nakrájeným ledovým salátem
Nizozemí
25/10/2007
Finsko
Deoxynivalenol (DON) (1400 µg/kg) v tortilla chipsech
Belgie přes Německo
25/10/2007
Švédsko
Salmonella Mbandaka (v jednom z osmi vzorků) ve šrotu z řepkového semene
Zasíláno z Nizozemí
25/10/2007
Irsko
Bioovesné vločky infikované hmyzem
Neznámý původ přes Velkou Británii
26/10/2007
Maďarsko
Vysoký obsah morfia (40 mg/kg) v semenech máku
Maďarsko
26/10/2007
Maďarsko
Vysoký obsah morfia (80 mg/kg) v semenech máku
Maďarsko
26/10/2007
V. Británie
Nedeklarovaná mléčná složka a hořčice ve zmrazeném sýru a plátcích cibule označeném jako zmrazený steak a plátky cibule
Irsko
26/10/2007
Slovinsko
Zhoršení organoleptických vlastností potravin v kontaktu s “water cooker” (zařízením na ohřev vody)
Německo přes Rakousko
26/10/2007
Švédsko
Salmonella Livingstone (ve třech vzorcích z osmi) ve šrotu z řepkového semene
Polsko přes Německo
26/10/2007
Nizozemí
Kousky skla v biomerlíku
Bolívie přes Nizozemí
26/10/2007
Itálie
Salmonella enterica, Salmonella typhimurium a Salmonella Virchov ve zmrazených kuřecích stehnech
Německo
26/10/2007
Francie
Nadměrný obsah barviva E 102 – tartrazin (5600 mg/kg) a barviva E 124 – Ponceau 4R/košenilová červeň A (2000 mg/kg) ve směsi koření na přípravu barbecue (tandoori masala)
Velká Británie
26/10/2007
Francie
Nadměrný obsah barviva E 102 – tartrazin (5300 mg/kg) a barviva E 124 – Ponceau 4R/košenilová červeň A (1800 mg/kg) ve směsi koření na přípravu barbecue (tandoori masala)
Velká Británie, surovina z Maroka
 
Informativní hlášení o výrobcích, které představují riziko pro spotřebitele, které se však na trh v EU nedostaly, je k dispozici zde: RASFF week 2007/43.
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021