Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 36. týdnu 2017: 4. 9. – 10. 9. 2017 (v češtině).

Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.
Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.
V níže uvedené tabulce jsou hlášení typu varování. Ostatní typy hlášení jsou k dispozici v databázi RASFF, ve které lze vyhledávat podle různých kritérií.
Datum
|
Ohlásila země
|
Důvod ohlášení
|
Země původu výrobku
|
|
|
Potraviny
|
|
08/09/2017
|
Francie
|
Salmonella enterica ser. Diarizonae v chlazeném sýru z pasterovaného mléka
|
Francie
|
08/09/2017
|
Německo
|
nedeklarovaná mléčná složka a sója v cereální tyčince, bio
|
Německo
|
07/09/2017
|
Chorvatsko
|
Salmonella (přítomnost /10g) v chlazených proužcích uzené slaniny
|
Německo
|
05/09/2017
|
Nizozemsko
|
Salmonella enterica ser. Enteritidis (přítomnost /25g), Salmonella enterica ser. Ohio (přítomnost /25g) a Salmonella enterica ser. Typhimurium (přítomnost /25g) v mražených kuřecích játrech
|
Polsko
|
05/09/2017
|
Itálie
|
nepovolené látky mefedron, kathinon a norefedrin v doplňku stravy
|
Francie
|
04/09/2017
|
Litva
|
Salmonella enterica ser. Enteritidis (ve 4 z 5 vzorků /25g) v chlazených a mražených kuřecích broilerech a jejich dílech, drobech
|
Litva
|
04/09/2017
|
Itálie
|
fipronil (1.21; 1.22 mg/kg - ppm) ve vejcích
|
|
04/09/2017
|
Spojené království
|
stopy hořčice (33.2 mg/kg - ppm) v mražených klobásách
|
Spojené království
|
04/09/2017
|
Spojené království
|
Salmonella v různých výrobcích z kokosové vody v prášku
|
USA
|
04/09/2017
|
Dánsko
|
Salmonella (1 z 5 vzorků /25g) v sýru
|
Španělsko
|
|
|
Krmiva
|
|
|
|
|
|
|
|
Materiály přicházející do styku s potravinami
|
|
|
|
|
|
Přehled všech notifikací v příslušném týdnu lze vyhledat zde.