Bezpečnost potravin

GMP 5: Příručka správné výrobní praxe

Vydáno: 9. 2. 2008
Autor:

Páté vydání příručky je k dispozici v elektronické formě jako tzv. e-Book (plně funkční pdf).


Po dobu více než dvaceti let je příručka zaměřená na správnou výrobní praxi, kterou vydává Institut pro potravinářskou vědu a technologii (IFST), považována za přínosný materiál pro potravinářské vědce a technology. V březnu 2007 bylo uveřejněno již páté vydání této příručky (GMP 5). Vedle tištěné verze je publikace k dispozici rovněž jako zcela funkční pdf (e-Book).
GMP 5 staví na předcházejících vydání, přičemž je zde podchycen vývoj, ke kterému v oblasti řízení výrobních procesů došlo. Je to např. “BRC Global Standard for Food”, “Global Food Safety Initiative” a zavedení ISO 22000:2005 týkající se systémů řízení bezpečnosti potravin. Příručku si lze objednat zde.