Bezpečnost potravin

FDA varuje spotřebitele před mexickými cukrovinkami

Vydáno: 16. 4. 2004
Autor:

FDA varuje spotřebitele před konzumací mexických cukrovinek/lízátek a snacků s práškovým chilli a cukrovinek tamarind, které mohou být kontaminovány olovem.

Americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) doporučuje rodičům, aby nedávali dětem níže uvedené druhy mexických cukrovinek prodávaných v USA, protože mohou být kontaminovány olovem. Podle informace FDA mohou obsahovat cukrovinky a podobné výrobky obsahující značné množství práškového chilli vyšší množství olova než ostatní cukrovinky vyrobené převážně s cukrem. Jedná se především o lízátka potahovaná práškovým chilli a sypké směsi soli, citronového aroma a chilli koření prodávané jako ingredience pro snacky. Ke kontaminaci pravděpodobně dochází při výrobě. Mimoto mohou být kontaminovány olovem i populární mexické cukrovinky tamarind, prodávané v nedokonale glazovaných keramických nádobkách, protože z glazury se může uvolňovat olovo přecházet do cukrovinek. Více informací na adrese  

http://www.foodsafetytoday.com