Bezpečnost potravin

FDA publikoval doporučení ke konzumaci ryb

Vydáno: 11. 2. 2022
Autor: FDA

Americký Úřad pro potraviny a léčiva (FDA) publikoval nové doporučení ke konzumaci ryb.

Americký Úřad pro potraviny a léčiva (FDA – U.S. Food Drug Administration) a Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA – U.S. Environmental Protection Agency) publikovaly nové doporučení ke konzumaci ryb, které se týká žen, které plánují otěhotnět, těhotných a kojících žen a dětí ve věku 1 – 11 let.

Toto nově publikované doporučení ke konzumaci ryb má pomoci ženám, které chtějí otěhotnět, těhotným a kojícím ženám, stejně jako rodičům a pečovatelům, kteří krmí děti, aby se informovaně rozhodli, pokud jde o druhy ryb, které jsou výživné a bezpečné ke konzumaci. 

Doporučení obsahuje tabulku, která usnadňuje výběr desítek zdravých a bezpečných možností a obsahuje také informace o nutriční hodnotě ryb. Ryby jsou v tabulce roztříděny podle zjišťovaných hladin rtuti na ryby s minimálním obsahem rtuti, na ryby s bezpečným obsahem rtuti a na ryby, které obsahují vyšší hladiny rtuti a je proto potřeba jejich konzumaci omezit.

Toto doporučení podporuje zásady Dietních pokynů pro Američany.

Soubor často kladených otázek a odpovědí poskytuje další informace o použití tabulky a další tipy ke konzumaci ryb.

 

 

Zdroj: FDA (U.S. Food Drug Administration)