Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Extrakty zeleného čaje a bambusových listů redukují akrylamid do kategorie

Vlivy na zdraví - Archiv > Vlivy na zdraví - Archiv> Potravinářství - Archiv

Extrakty zeleného čaje a bambusových listů redukují akrylamid

Vydáno: 25.8.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Extrakty z bambusových listů a zeleného čaje bohaté na přírodní antioxidanty mohou snižovat v modelových systémech asparagin-glukóza tvorbu akrylamidu.
Pracovníci Zhejiang University v Číně zjistili, že extrakty bohaté na přírodní antioxidanty mohou snižovat v modelových systémech asparagin-glukóza tvorbu akrylamidu. V rámci výzkumu byly použity extrakty z bambusových listů (AOB) a zeleného čaje (EGT), které byly testovány v modelových systémech při 180 °C , pH 6,8 a nízké vlhkosti. Reakční produkty byly kvantifikovány pomocí vysokúčinné kapalinové chromatografie a hmotové spektrometrie (ULPC-MS/MS). Kinetická studie tvorby akrylamidu ukázala, že extrakty antioxidantů účinně redukují tvorbu akrylamidu, přičemž maximálního snížení (74,4 % pro AOB, resp. 74,3 % pro EGT) bylo dosaženo při dávce obou extraktů ve výši 10-4 mg. Účinek byl poté potvrzen přidáním homoorientinu a epigalokatechin galátu (EGCG), které jsou reprezentativními sloučeninami AOB i EGT. Více informací na adrese
 
http://www.rssl.com/ourservices/FoodENews/Newsletter.aspx?ENewsletterID=221 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018