Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Eurobarometr 2010: Rizika spjatá s potravinami – Česká republika do kategorie

Zprávy EFSA - Archiv > Zprávy EFSA - Archiv> EFSA - Archiv

Eurobarometr 2010: Rizika spjatá s potravinami – Česká republika

Vydáno: 30.11.2010
Tisk článku
Autor: Paedr. Josef Balga
Tisková zpráva EFSA ze dne 17.11. 2010.

Evropané, kteří mají obavy z možných rizik spjatých s potravinami, se znepokojují spíše chemickým znečištěním potravin než bakteriální kontaminací či problémy souvisejícími se zdravím a výživou.

Většina obyvatel Evropy má důvěru v národní a evropské úřady pro bezpečnost potravin, jakožto zdroje informací o možných rizicích spjatých s potravinami (ČR: 64 %).

Pokud se týká rizik spjatých s potravinami, žádná obecná obava nebyla spontánně zmíněna - většina dotázaných uvedla jako hlavní důvod obav chemické látky, pesticidy a další látky (ČR: např. zbytkové látky jako antibiotika a hormony v mase 66 %, znečišťující látky, jako rtuť v rybách  a dioxiny ve vepřovém mase 67 %)

Speciální část evropského průzkumu týkající se rizik souvisejících s potravinami naleznete na webových stránkách Evropského úřadu pro bezpečnost potravin.

2010 Eurobarometer survey report on risk perception in the EU

Eurobarometr 2010, Rizika spjatá s potravinami – výsledky za Českou republiku (pdf, 1,49 MB)
Nové výsledky výzkumu vnímání rizik spjatých s potravinami ze strany spotřebitelů v Evropské unii (pdf, 177 kB)

Zdroj: Evropská komise, EFSA

 

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021