Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek EFSA - vědecké stanovisko ke skupině látek určených k aromatizaci do kategorie

Zprávy EFSA - Archiv > Zprávy EFSA - Archiv> EFSA - Archiv
Přídatné látky (éčka) > Vlivy na zdraví - Archiv> Přídatné látky (éčka)> Vlivy na zdraví - Archiv

EFSA - vědecké stanovisko ke skupině látek určených k aromatizaci

Vydáno: 10.11.2010
Tisk článku
Autor: Paedr. Josef Balga
EFSA dokončil první etapu komplexního vyhodnocení bezpečnosti látek určených k aromatizaci.

Vědci z Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) dokončili první etapu komplexního vyhodnocení bezpečnosti 2 067 látek používaných v Evropské unii k aromatizaci potravinářských produktů. Na základě toho sestaví Evropská komise seznam látek určených k aromatizaci, které mohou být dále používány v zemích Evropské unie.

Vědci z Panelu pro materiály přicházející do styku s potravinami, enzymy, látky určené k aromatizaci a pomocné látky (CEF Panel), zjistili, že většina látek používaných k aromatizaci (1667) je pro spotřebitele bezpečná. Panel požádal výrobce těchto látek o poskytnutí dalších údajů o asi 400 látkách, aby mohl dokončit jejich hodnocení.

EFSA rovněž vyvíjí databázi o bezpečnosti látek určených k aromatizaci, která bude k dispozici on-line.

Více informací a vědecké stanovisko můžete najít na webových stránkách EFSA ("EFSA completes first stage of comprehensive safety review of flavouring substances").

Zdroj: EFSA


Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018