Bezpečnost potravin

Domácí bezlepková zabíjačka

Vydáno: 5. 10. 2007
Autor: pospisilova

Poradenské centrum pro celiakii a bezlepkovou dietu pořádá 21. října 2007 společensko-edukační akci ve výletní restauraci u Blanska.

Občanské sdružení Poradenské centrum pro celiakii a bezlepkovou dietu pořádá 21. října 2007 společensko-edukační akci v osadě Obůrka (Blansko), ve Výletní restauraci „U Jiřího“.
V rámci programu bude představena a pokřtěna nová směs na bezlepkový chléb „Chléb pro zdraví“, který byl vyvinut v Poradenském centru pro celiakii a bezlepkovou dietu. Jedná se o přirozeně tmavý chléb, které neobsahuje lepek, mléko, vejce, sóju, umělá barviva ani konzervanty. Obsah vlákniny se pohybuje okolo 10 g/100 g výrobku, energ. hodnota je 626 kJ/148 kcal.
Program od 10 hod:
  • Pravá domácí bezlepková zabíjačka – v 10 hodin začíná řezník „bourat“ pašíka, ochutnávky bezlepkových zabíjačkových pochoutek po celý den
  • Bezlepkové tržiště – ochutnávky, prodej, prezentace bezlepkových potravin, surovin, pomocníků do kuchyně
  • Prodej čerstvého ovoce, zeleniny
  • Prodej medu, oříšků, slivovice, vína a další domácích, přirozeně bezlepkových produktů
  • Představení a křest nové směsi na bezlepkový chléb – Chléb pro zdraví
  • Praktická ukázka přípravy bezlepkového chleba v domácí pícce i tradiční formě
  • Individuální konzultace s přítomnými odbornými poradci Poradenského centra pro celiakii a bezlepkovou dietu
  • Testování krve na celiakii a dodržování bezlepkové diety
  • Měření tělesného tuku, tělesné vody, podílu svalové hmoty a hmotnosti kostí
  • Výlet na nedalekou vyhlídkovou věž – osadou prochází několik turistických a cykloturistických tras
  • Autogramiáda a povídání s několikanásobným účastníkem závodu Paříž – Dakar, Ivo Kaštanem